κυλιομενο μενου

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Στάση εργασίας στις 14-3-2012

Θέμα: Κήρυξη δίωρης στάσης εργασίας

   Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ν. Κιλκίς σε έκτακτη συνεδρίασή του το απόγευμα της Τρίτης 13-3-2012 αποφάσισε την κήρυξη δίωρης στάσης εργασίας για τις 2 τελευταίες ώρες της Τετάρτης 14-3-2012, προκειμένου να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι για την συμμετοχή τους στην παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στο Δημαρχείο της πόλης του Κιλκίς ενάντια στη λειτουργία μεταλλείων στην περιοχή μας. Υπενθυμίζουμε στα μέλη μας ότι την ίδια ώρα διενεργείται ο διεθνής δημόσιος πλειοδοτικός διαγωνισμός, για την εκμίσθωση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης δημόσιου μεταλλευτικού χώρου, στα Κρούσια και Πάϊκο Κιλκίς. Ο διαγωνισμός διεξάγεται χωρίς να ληφθεί υπόψη η εκπεφρασμένη θέση της τοπικής κοινωνίας, που είναι ενάντια στη δημιουργία μεταλλείων στο νομό μας. Με απόφαση επίσης του Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς, την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012, οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς θα λειτουργήσουν έως τις 12 το μεσημέρι.
Μαζική συμμετοχή, ηχηρό και δυναμικό ΟΧΙ στην καταστροφή του Περιβάλλοντος.


Υπεύθυνος blog: Πολυχρονιάδης Γιώργος

Συνεδρίαση ΔΣ ΕΛΜΕ ν. Κιλκίς στις 8-3-2012

   Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ν. Κιλκίς συνεδρίασε την Πέμπτη 8-3-2012 και ώρα 13:30 με παρόντα τα 6 μέλη (έλειπε ο κος Παπουλίδης Ιάκωβος) και συζήτησαν το θέμα που προέκυψε με την εργασία των εκπαιδευτικών του 2ου ΕΠΑΛ την ημέρα των 3 Ιεραρχών και αποφάσισε να στείλει έγγραφο στο οποίο να ζητείται αποκατάσταση των εκπαιδευτικών που εργάστηκαν με τρόπο που θα αποφασίσει ο σύλλογος. Το έγγραφο με αρ. πρωτ. 19  εστάλη στις 13-3-2012.
   Αποφασίστηκε ομόφωνα και με πρόταση του κου Πολυχρονιάδη Γεωργίου να ζητηθεί από το Δ/ντή να δοθεί άδεια στα σχολεία της πόλης τις 2 τελευταίες ώρες για συμμετοχή σε εκδήλωση διαμαρτυρίας εναντίον των μεταλλείων καθώς επίσης να δοθεί η δυνατότητα διοργάνωσης ενημερωτικών ομιλιών στα σχολεία σχετικά με το θέμα. Πράγματι 4μελής αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον πρόεδρο Λοκοβίτη, το γραμματέα Πολυχρονιάδη, τον ταμία Παπουλίδη και τον οργ. Γραμματέα Γεωργούση επισκέφτηκε το Δ/ντή στις 9-3-2012 και ώρα 10:30 χωρίς αποτέλεσμα. Εναλλακτικά αποφασίσαμε την δυνατότητα κήρυξης 2ωρης στάσης εργασίας, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής σε παράσταση διαμαρτυρίας με άλλους φορείς.
   Τέλος έγινε πολύ έντονη συζήτηση σχετικά με την καταγγελία που εξέδωσαν τα 2 μέλη των ΣΕΚ εναντίον της πλειοψηφίας των 5 μελών σχετικά με την ανακοίνωση στήριξης του διευθυντή του 2ου ΓΕΛ από το ΔΣ της ΕΛΜΕ. Την ανακοίνωση και την καταγγελία μπορείτε να τις διαβάσετε στο blog. Οι συνάδελφοι ας κρίνουν τις τοποθετήσεις.

Ο Πρόεδρος                                                                                                Ο Γεν. Γραμματέας
Λοκοβίτης Μιχαήλ                                                                                    Πολυχρονιάδης Γιώργος


Υπεύθυνος blog: Πολυχρονιάδης Γιώργος   

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Καταγγελία ΣΕΚ

Καταγγελία των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων για την πλειοψηφία του Δ.Σ. της Ε.Λ.ΜΕ. Κιλκίς (ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ, “Ανεξάρτητοι”)

Γιώργος Ξενέλης, Αντιπρόεδρος Ε.Λ.ΜΕ. Κιλκίς
Κατερίνα Αγγίσταλη, μέλος Δ.Σ.

Συναδέλφισσες-οι,

βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλουμε την πλειοψηφία του Δ.Σ. της Ε.Λ.ΜΕ. Κιλκίς (ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ, “Ανεξάρτητοι”) για την ανακοίνωση που εξέδωσαν τη Δευτέρα 5/2 σχετικά με την ομαδική αποβολή των μαθητών-τριών από το Δ/ντή του 2ου ΓΕΛ Κιλκίς για τη συμμετοχή τους στην πορεία, την οποία διοργάνωναν φορείς και συλλογικότητες της πόλης ενάντια στην επιχειρούμενη μεταλλευτική εκμετάλλευση σε περιοχές του Ν. Κιλκίς.

Οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι, χωρίς κανένα ίχνος αναφοράς στην ανακοίνωσή τους στους μαθητές-τριες μας, που είχαν το σθένος να συμπαραταχθούν μαζί με την υπόλοιπη κοινωνία οργανωμένα και συλλογικά και όχι “μεμονωμένα, αποσπασματικά και επομένως αναποτελεσματικά”, όπως βιάζονται να αποφανθούν στο κείμενό τους, και να βιώσουν έτσι στην πράξη το κοινωνικό μάθημα της αλληλεγγύης και της αγωνιστικής διεκδίκησης, με λόγο και ύφος που παραπέμπει σε άλλες εποχές, ουσιαστικά σφυράνε αδιάφορα και αφήνουν ακάλυπτους τους μαθητές.

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ ν. Κιλκίς για το θέμα της αποβολής των μαθητών του 2ου ΓΕΛ

Τοποθέτηση του Δ/Σ της ΕΛΜΕ ν. Κιλκίς
σχετικά με την επιβολή ποινής σε μαθητές του 2ου ΓΕΛ Κιλκίς

Το Δ/Σ της ΕΛΜΕ ν. Κιλκίς σε συνεδρίασή του την 01/03/2012 συζήτησε το ζήτημα που προέκυψε με την επιβολή ποινής σε μαθητές του 2ου ΓΕΛ Κιλκίς και λαμβάνο­ντας υπόψη όλες τις επιμέρους πτυχές του θέματος, αλλά και τις αδικαιολόγητες δια­στάσεις που έλαβε αυτό εδώ και αρκετές μέρες και αφού συναντήθηκε με το διευθυντή του 2ου ΓΕΛ στις 5-3-2012, κατέληξε κατά πλειοψηφία στην παρακάτω τοποθέτηση:
α). Η επιβολή ποινής σε μαθητές εμπίπτει στην εσωτερική λειτουργία της σχολικής μονάδας, για την εύρυθμη λειτουργία της οποίας αποκλειστικά υπεύθυνος είναι ο Σύλλογος Διδασκόντων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση του σχολείου. Εφόσον οποιαδήποτε απόφαση, είτε του Συλλόγου Διδασκόντων, είτε της Διεύθυνσης του σχολείου, είναι σύννομη, δηλαδή προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία, και ταυ­τόχρονα αποσκοπεί στην ηθική, πνευματική και πολιτική αγωγή των μαθητών και στην ομαλή σχολική ζωή, δεν αφήνονται σε κανέναν περιθώρια ούτε αμφισβήτησης, ούτε κριτικής.
β). Καταδικάζουμε απερίφραστα οποιαδήποτε εξωσχολική και εξωθεσμική παρέμβα­ση στην εσωτερική λειτουργία των σχολείων, από όπου και αν προέρχεται. Η σχολι­κή κοινότητα διέπεται από κανόνες και αρχές, για τη διασφάλιση των οποίων υπεύ­θυνοι είναι οι θεσμοθετημένοι εκπαιδευτικοί φορείς, δηλαδή ο Σύλλογος Διδα­σκόντων, η Διεύθυνση Σχολικής Μονάδας, η νομαρχιακή και περιφερειακή Διεύθυν­ση Εκπαίδευσης, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, τα Μαθητικά Συμβούλια, οι κατά τόπους Ενώσεις και η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης. Επιδοκι­μάζουμε και αγωνιζόμαστε για το ανοικτό προς την κοινωνία σχολείο, το αντιλαμβα­νόμαστε και το ορίζουμε όμως ως ένα οργανωμένο και συντεταγμένο σύνολο που δεν “αντιδρά για την αντίδραση”, ούτε αναλώνεται σε μια στείρα πολιτικολογία, αλλά παρεμβαίνει συλλογικά, με γνώση και άποψη για τα φλέγοντα θέματα της κοινωνίας, αφού ενημερωθεί και αφού διαμορφώσει μια ολοκληρωμένη και κριτικά ισχυρή άπο­ψη.
γ). Η σχολική κοινότητα δεν είναι χώρος κομματικής αντιπαράθεσης ούτε εξυπηρέτη­σης μικροκομματικών συμφερόντων, αλλά ένα υγιές υποσύνολο της κοινωνίας που διαθέτει όλους τους προβλεπόμενους θεσμικούς φορείς, ώστε να αντιμετωπίζει τα εσωτερικά της προβλήματα αυτόνομα στο πλαίσιο της ισχύουσας νομοθεσίας και της παιδαγωγικής ηθικής. Προβοκάτορες και πολιτικοί αριβίστες, ψηφοθήρες και δημα­γωγοί δεν έχουν θέση στο χώρο του σχολείου και στη σχολική ζωή.  
δ). Όσον αφορά την αφορμή του συγκεκριμένου ζητήματος, δηλαδή το θέμα των με­ταλλείων, η ΕΛΜΕ ν. Κιλκίς τοποθετήθηκε με προηγούμενο ψήφισμά της Γενικής Συνέλευσής της, στις 30/11/2011. Προσθέτουμε, ωστόσο, την ανάγκη για πληρέστε­ρη ενημέρωση επί του ζητήματος, ώστε η αγωνία όλων μας, και ιδίως των μαθητών μας, δηλαδή των παιδιών μας, να εκφραστεί οργανωμένα και συλλογικά, και όχι μεμονωμένα, αποσπασματικά και επομένως αναποτελεσματικά.  
Ελπίζουμε να γίνει αντιληπτή και σεβαστή από όλους η αυτονομία της σχολικής κοι­νότητας και στο μέλλον να μην επαναληφθούν ανάλογα παρεμβατικά φαινόμενα.

Την ανακοίνωση υπερψήφισαν 5 μέλη: Λοκοβίτης Μιχαήλ, Πολυχρονιάδης Γιώργος, Ρέμπας Μιχαήλ, Γεωργούσης Γιάννης και Παπουλίδης Ιάκωβος και καταψήφισαν 2 μέλη: Ξενέλης Γιώργος και Αγγίσταλη Κατερίνα.


Υπεύθυνος blog: Πολυχρονιάδης Γιώργος

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Συνεδρίαση ΔΣ ΕΛΜΕ ν. Κιλκίς στις 1-3-2012

   Την Πέμπτη 1-3-2012 και ώρα 13:30 συνεδρίασε το ΔΣ της ΕΛΜΕ με παρόντα όλα τα μέλη του και συζήτησε τα παρακάτω θέματα:
1. Για το θέμα της αποβολής των μαθητών του 2ου ΓΕΛ Κιλκίς έγινε συζήτηση και αφού ακούστηκαν όλες οι απόψεις αποφασίστηκε να βγει ανακοίνωση από την ΕΛΜΕ την οποία ανατέθηκε να γραφεί στό  Γεν. Γραμματέα  Πολυχρονιάδη Γιώργο και το μέλος Ρέμπα Μιχάλη. Στη συνέχεια να τεθεί σε ψηφοφορία.
2. Για την υπόθεση της λειτουργίας  του 2ου ΕΠΑΛ την ημέρα των 3 Ιεραρχών, αφού προηγήθηκε επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΔΣ στο Διευθυντή κο Καλαϊδόπουλο και μέρους του συλλόγου διδασκόντων, αποφασίστηκε να ζητηθούν τα παραστατικά αν είναι δυνατόν της αλληλογραφίας προκειμένου να έχουμε καλύτερη ενημέρωση.
3. Για το χορό της ΕΛΜΕ στις 2-3-2012 συζητήθηκαν ορισμένα θέματα οργάνωσης και προετοιμασίας.

Υπεύθυνος του blog: Πολυχρονιάδης Γιώργος  

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΜΠΑΝΑ;

Σταμάτα να λες ότι λυπάσαι, αλλά αυτό δεν αφορά εσένα, ότι όλα αυτά θα συμβούν σε κάποιον άλλο
(σε αυτούς που δεν έχουν μονιμοποιηθεί ακόμη, σε αυτούς που έχουν λιγότερα ή περισσότερα χρόνια υπηρεσίας, σε αυτούς που δεν έχουν οργανική, σε αυτούς που υπηρετούν σε καταργούμενα σχολεία, σε αυτούς που το αρχικό γράμμα του επωνύμου τους είναι διαφορ...ετικό από το δικό σου, σε αυτούς που έχουν διαφορετικό χρώμα ματιών),
ότι έχεις κάποια λεφτά στη μπάντα,
ότι το βαθμολόγιο θα είναι για λίγο (και εν πάση περιπτώσει εσύ έχεις αρκετά χρόνια οπότε δε σε θίγει και τόσο),
ότι η εφεδρεία δεν περπάτησε οπότε το ίδιο θα γίνει και με τις απολύσεις (λάθος, η αποτυχία της πρώτης είναι το πρόσχημα για τις δεύτερες),
ότι κινδυνολογούν όσοι μιλάνε για ένα εξακοσάρι μισθό,
ότι μπόρα είναι, θα περάσει,
ότι οποιαδήποτε προσπάθεια αντίδρασης είναι μάταιη ("δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα"),
ότι εσύ έχεις κάποιους γνωστούς γνωστών που στην κακή την ώρα θα σε βοηθήσουν στην "αξιολόγηση" (τον προθάλαμο των αερίων) αλλά αποκλείεται να χρειαστεί,
ότι εάν δεν δεις ειδήσεις, τότε απλώς δεν υπάρχουν,
oτι εάν δεν μιλήσεις, τότε δεν θα γίνεις στόχος.

ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΔΥΝΑΤΟ ΤΡΟΠΟ

Το Νέο Μνημόνιο και τα μέτρα που το ακολουθούν σήμαναν μια ακόμα μεγαλύτερη επίθεση στον κόσμο της εργασίας, τη νεολαία και τα λαϊκά στρώματα. Είναι πια φανερό σε όποιον δεν εθελοτυφλεί ότι το μνημόνιο δεν είναι ο τρόπος για να “αντιμετωπιστεί το χρέος”, πράγμα που δεν ενδιαφέρει την άρχουσα τάξη της Ελλάδας και τους διεθνείς συνεταίρους της. Τους ενδιαφέρει να αξιοποιήσουν το χρέος για να ανατρέψουν όλες τις μεταπολεμικές μας κατακτήσεις. Η άρχουσα τάξη και οι πολιτικοί της εκφραστές, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ έχουν συμπεράνει ότι ο τρόπος να αντιμετωπίσουν προσωρινά την κρίση που βαθαίνει, είναι να την φορτώσουν σε μας, διαλύοντας το κοινωνικό κράτος και τα εργατικά δικαιώματα, τσακίζοντας με τη φορολογία εργαζόμενους και μικρομεσαίους, ξεπουλώντας τη δημόσια περιουσία στο ελληνικό και ξένο ιδιωτικό κεφάλαιο. Μ’ αυτή την έννοια η πολιτική τους είναι πετυχημένη, όσο κατορθώνει να καταστρέφει το μέλλον μας στο βωμό της αύξησης των κερδών των ελληνικών και των ξένων επιχειρήσεων.

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Χορός ΕΛΜΕ ν. Κιλκίς

Ο χορός της ΕΛΜΕ ν. Κιλκίς θα γίνει την Παρασκευή 2-3-2012 στο κτήμα των ευχών. Στην εκδήλωση θα τιμηθούν οι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί και θα βραβευτούν οι πρωτοετείς φοιτητές μας παιδιά συναδέλφων. Το διοικητικό συμβούλιο σας προσκαλεί να παρευρεθείτε στην εκδήλωση που περιλαμβάνει πλούσιο πρόγραμμα και πλήρες μενού με μόνο 12 ευρώ. Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε.

Υπεύθυνος blog: Πολυχρονιάδης Γιώργος