κυλιομενο μενου

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Παράσταση διαμαρτυρίας



          Θέμα: Μη καταβολή δεδουλευμένων για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2014

Εδώ και αρκετούς μήνες δεκάδες συνάδελφοί μας εκπαιδευτικοί στο Κιλκίς παραμένουν απλήρωτοι.
Η Δ.Δ.Ε. Κιλκίς, κατά τη διαδικασία πληρωμής των δεδουλευμένων στους εμπλεκόμενους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2014 (επιτηρητές, προέδρους και μέλη επιτροπών), αποφάσισε να εξαιρέσει δύο (2) εξεταστικά κέντρα (Πολυκάστρου και Ειδικό Κιλκίς).
Μετά από αλλεπάλληλα ερωτήματα και εύλογες διαμαρτυρίες συναδέρφων, η απάντηση που δόθηκε είναι ότι τα χρήματα δεν επαρκούσαν για όλους (!) και ότι γι’ αυτόν το λόγο η πληρωμή αποφασίστηκε να γίνει κατά προτεραιότητα με βάση την ημερομηνία κατάθεσης (!) των σχετικών δικαιολογητικών.
Πιο συγκεκριμένα, η Δ.Δ.Ε. Κιλκίς, απαντώντας σε σχετικό έγγραφο της Ε.Λ.Μ.Ε. Κιλκίς, με το υπ. αριθμ. Φ.14.3/10448/17-12-2014 μας γνωστοποίησε τα εξής:
«Απαντώντας στο αίτημά σας, σας ενημερώνουμε ότι στα εξεταστικά κέντρα, στα οποία δεν έχει γίνει ακόμη η εκκαθάριση της δαπάνης είναι: το Ε.Κ. ΓΕΛ Πολυκάστρου καθώς και το Ειδικό Εξεταστικό κέντρο Κιλκίς που στεγαζόταν στο 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς.
Ο λόγος της μη εκκαθάρισης είναι ότι δεν είχαμε την ανάλογη πίστωση στον Κ.Α.Ε. (0515 Αποζημίωση εμπλεκομένων σε πανελλαδικές εξετάσεις).
Με το υπ.αριθμ. Φ14.1/2298/14-3-2014 έγγραφο της Υπηρεσίας μας ζητήσαμε από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου παιδείας το ποσό των 32.000,00€ (στον προαναφερθείσα ΚΑΕ) και μας πιστώθηκαν μόλις 20.000,00€.
Για το ποσό αυτό έπρεπε να γίνει η ανάληψη και η διάθεσή του σε δικαιούχους. Επειδή η εξόφληση μιας δαπάνης γίνεται στο σύνολό της, έπρεπε να επιλεχθούν κάποια εξεταστικά κέντρα, τα οποία και θα πληρώνονταν. Η επιλογή για την εξόφληση των Εξεταστικών Κέντρων έγινε με βάση την σειρά προτεραιότητας κατάθεσης των απαραίτητων ορθών δικαιολογητικών.
Η υπηρεσία μας με το υπ.αριθμ. Φ14.3/8156/2-10-2014 έγγραφό της ζήτησε εκ νέου από το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου να μεριμνήσει για την πίστωση του ανάλογου ΚΑΕ καθώς και για τον τρόπο με το οποίο θα γίνει η εξόφληση των δεδουλευμένων, μιας και η ανάληψη χρηματικού ποσού από οποιοδήποτε ΚΑΕ θα πρέπει να προηγείται της δαπάνης.»
Ως Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Κιλκίς, την Πέμπτη 19/03/2015, προχωρήσαμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ.Δ.Ε. Κιλκίς. Από τη συνάντηση με τον αναπληρωτή Δ/ντή της Δ.Ε. Κιλκίς και τον υπεύθυνο του τμήματος οικονομικών θεμάτων δεν προέκυψε κάποια σημαντική εξέλιξη για την επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος.
Ζητούμε να παρέμβετε προς τα αρμόδια υπουργεία Παιδείας και Οικονομικών για την επίλυση της κατάστασης και την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων σε όλους τους εκπαιδευτικούς χωρίς εξαιρέσεις.
  Ο  Πρόεδρος                                         Ο Γ. Γραμματέας


 Ξενέλης  Γεώργιος                               Γεωργούσης Ιωάννης

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ





ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ
ΣΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Το τελευταίο διάστημα γίνεται μεγάλη δημόσια συζήτηση για τις αλλαγές που πρέπει να προωθηθούν στη διοίκηση της εκπαίδευσης. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην πρόταση για επιλογή των διευθυντών των σχολικών μονάδων με άμεση εκλογή από το σύλλογο των εκπαιδευτικών.
Από τις απόψεις που έχουν εκτεθεί μέχρι τώρα φαίνεται ότι κάποιοι «κύκλοι» τρομάζουν μπροστά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ενώ άλλοι προσπαθούν να μειώσουν ή να υποβαθμίσουν την αξία τέτοιων επιλογών.
Σ’ αυτή την ιδιαίτερη συγκυρία είναι η κατάλληλη στιγμή να ανοίξουμε ένα ζωντανό και σε βάθος διάλογο προβάλλοντας τεκμηριωμένα τις θέσεις μας στο ζήτημα των δημοκρατικών θεσμικών αλλαγών που είναι αναγκαίο να γίνουν στο σχολείο.
Ορισμένες βασικές αφετηριακές παραδοχές μας είναι οι παρακάτω:
1.         Το ζήτημα των μεγάλων δημοκρατικών αλλαγών στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των σχολείων αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη συνολική δημοκρατική αναβάθμιση που έχει ανάγκη η εκπαίδευση στη χώρα μας.
2.         Οι μεγάλες δημοκρατικές τομές, για να είναι ολοκληρωμένες και να προχωρήσουν σε βάθος, πρέπει να προέλθουν μέσα από έναν εξαντλητικό διάλογο και διαπραγμάτευση με όλους τους εκπαιδευτικούς φορείς, να συμπυκνώνουν τα εκπαιδευτικά αιτήματα και να αντιστοιχίζονται με τους αγώνες και τις αγωνίες της εκπαιδευτικής κοινότητας και της κοινωνίας.
3.         Οποιεσδήποτε επιμέρους αναγκαστικές κινήσεις χρειαστεί να γίνουν το άμεσο διάστημα, όπως αλλαγή διευθυντών των οποίων τελειώνει η θητεία το καλοκαίρι, πρέπει να έχουν χαρακτήρα προσωρινό, πειραματικό και μεταβατικό, και να κινούνται στην κατεύθυνση της διεύρυνσης της δημοκρατίας στο σχολείο, προετοιμάζοντας τις γενικότερες αλλαγές.
4.         Με αυτό το χαρακτήρα, η εκλογή των διευθυντών σχολικών μονάδων από το σύλλογο εκπαιδευτικών του σχολείου μεταβατικά, για ένα χρόνο, αποτελεί αναμφίβολα πείραμα εκδημοκρατισμού, δημοκρατική τομή χειραφέτησης των εκπαιδευτικών και ταυτόχρονα ενίσχυσης της συλλογικής ευθύνης στη λειτουργία του σχολείου.
5.         Το συγκεκριμένο μέτρο είναι εναρμονισμένο με τη βούληση της πλειονότητας των εκπαιδευτικών και αποτελεί, συμβολικά και ουσιαστικά, στοιχείο αναγκαίας κάθαρσης αλλά και νέας δυναμικής, μετά το αντιδραστικό και αυταρχικό πλέγμα πειθαναγκασμού και χειραγώγησης που επιβλήθηκε με τη μνημονιακή εκπαιδευτική πολιτική.
6.         Είναι προφανές ότι τέτοιες δημοκρατικές επιλογές πρέπει να συνοδευτούν με μέτρα ενίσχυσης του συλλόγου των διδασκόντων στη διοίκηση του σχολείου και την άμεση κατάργηση του «καθηκοντολογίου». Η πολιτεία επιτέλους θα πρέπει να περιβάλλει με εμπιστοσύνη τους εκπαιδευτικούς και να τους στηρίζει πολύπλευρα στην καθημερινή εκπαιδευτική διαδικασία. Η στήριξη και η εμπιστοσύνη στον εκπαιδευτικό και το έργο του και όχι ο αυστηρός έλεγχος και η τιμωρία, πρέπει να είναι βασικό στοιχείο του σχολείου που οραματιζόμαστε για το μέλλον. 
Το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας μας χρειάζεται επειγόντως να δρομολογηθούν μεγάλες δημοκρατικές τομές. Αυτές πρέπει να πάρουν τη θέση που τους αρμόζει στην ατζέντα, στα αιτήματα και στις διεκδικήσεις του συνδικαλιστικού κινήματος.
Εγγύηση είναι οι αγώνες μας για το δημοκρατικό σχολείο των αναγκών και των οραμάτων μας.
Αθήνα, 27-3-2015
Η γραμματεία των ΣΥΝΕΚ/ΜΕΤΑ

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Χωρίς καμία ισχύ οι έπαινοι της διεύθυνσης;



ΘΕΜΑ: ΕΠΑΙΝΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

            Σε ερώτημα της ΕΛΜΕ Κιλκίς , Αριθμ. Πρωτ.: 6/06-02-2015, σχετικά με το νομοθετικό πλαίσιο πάνω στο οποίο βασίζεται η απονομή επαίνων (ιδιαίτερα αυξημένων σε αριθμό τα τελευταία 2 χρόνια), ο Διευθυντής της Δ.Ε. Ν. Κιλκίς μας απαντά με την Αριθμ. Πρωτ.: Φ31.2/856/10-02-2015. Μας γνωρίζει ότι το άρθρο 61 παρ. 1 του νόμου Ν.3528/2007 (Υπαλληλικός Κώδικας) προβλέπει απονομή επαίνου σε υπαλλήλους και γι’ αυτό το λόγο η Υπηρεσία προβαίνει στον έπαινο Σχολείων ή εκπαιδευτικών για εκτέλεση υπηρεσίας που δεν επιβάλλεται από τα καθήκοντα καθώς και για την κοινωνική τους δράση.

            Το έγγραφο που υπογράφει ο Διευθυντής Δ.Ε. Ν.Κιλκίς απαντά αποσπασματικά και δε δίνει την πλήρη εικόνα του  Ν. 3528/2007, τον οποίο επικαλείται. Ο Υπαλληλικός Κώδικας αναφέρει ξεκάθαρα στο αμέσως επόμενο άρθρο 62 παράγραφος 1 του νόμου Ν.3528/2007 τα εξής: "Ο έπαινος απονέμεται με απόφαση του αρμοδίου Υπουργού μετά από σύμφωνη και ειδικά αιτιολογημένη γνώμη του οικείου υπηρεσιακού συμβουλίου".

            Ως εκ τούτου, προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την απονομή επαίνων από την υπηρεσία.
-Γιατί η ΔΙΔΕ Κιλκίς έχει εκδώσει πληθώρα αποφάσεων ηθικών αμοιβών - επαίνων , χωρίς να ακολουθήσει την προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία μέσω του υπηρεσιακού συμβουλίου (Ν.3528/2007)  και χωρίς απόφαση-υπογραφή του αρμόδιου Υπουργού;
- Γιατί έχει αποστείλει στα σχολεία και έχει αναρτήσει στο διαδικτυακό τόπο της ΔΙΔΕ Κιλκίς τέτοιες αποφάσεις, που μάλιστα φέρουν εκτός από την υπογραφή του Διευθυντή Δ.Ε. Ν. Κιλκίς και την υπογραφή του Υπεύθυνου Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων της ΔΙΔΕ Κιλκίς;

        Η ΕΛΜΕ Κιλκίς θεωρεί ότι όλοι οι έπαινοι που εκδόθηκαν το προηγούμενο διάστημα δεν έχουν καμιά ισχύ. Αντίθετα, ουσιαστική ηθική αμοιβή, για τους μαχόμενους εκπαιδευτικούς που εκπροσωπεί, δεν είναι άλλη παρά η αναγνώριση από τη δοκιμαζόμενη ελληνική οικογένεια ότι τα παιδιά της είναι σε καλά, έμπιστα και ικανά χέρια.

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
    ΞΕΝΕΛΗΣ Γ.                                                                                         ΓΕΩΡΓΟΥΣΗΣ Ι.

Ενημέρωση ΕΛΜΕ από ΔΔΕ



Θέμα: «Ενημέρωση της Ε.Λ.Μ.Ε. Κιλκίς από Δ.Δ.Ε. Κιλκίς για θέματα αρμοδιότητάς της»

Ως Ε.Λ.Μ.Ε. Κιλκίς, με το υπ. αριθμ. 56/6-11-2014 έγγραφο, ζητήσαμε έγγραφη ενημέρωση για τα παρακάτω θέματα:

1.    Αν έχουν καταβληθεί τα οδοιπορικά έξοδα για συμπλήρωση μέρους του ωραρίου τους σε όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς για τη σχολική χρονιά 2013-2014 καθώς και για τις προηγούμενες σχολικές χρονιές.
2.    Αν έχουν καταβληθεί οι αποζημιώσεις σε όλους τους εκπαιδευτικούς που απασχολήθηκαν στις πανελλαδικές εξετάσεις 2014.
3.    Αν η Δ.Δ.Ε. Κιλκίς προβαίνει στην έγγραφη απάντηση -μέσα στο προβλεπόμενο από το νόμο χρονικό διάστημα- προς τα γραπτά αιτήματα των συναδέλφων εκπαιδευτικών, οι οποίοι απευθύνονται προς τη Δ.Δ.Ε. Κιλκίς για υποθέσεις τους.

Καθώς με το υπ. αριθμ. Φ14.3/839/10-2-2015 δεν απαντάτε στο σύνολο των ζητημάτων που τέθηκαν, επανερχόμαστε με νέο έγγραφο, ζητώντας να μας απαντήσετε εγγράφως στα εξής:

1.    Έχουν καταβληθεί τα οδοιπορικά έξοδα για συμπλήρωση μέρους του ωραρίου τους σε όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς για τις σχολικές χρονιές πριν το 2013-2014;
2.    Η Δ.Δ.Ε. Κιλκίς προβαίνει στην έγγραφη απάντηση -μέσα στο προβλεπόμενο από το νόμο χρονικό διάστημα- προς τα γραπτά αιτήματα των συναδέλφων εκπαιδευτικών, οι οποίοι απευθύνονται προς τη Δ.Δ.Ε. Κιλκίς για υποθέσεις τους;
                                 Ο  Πρόεδρος                                         Ο Γ. Γραμματέας

   Ξενέλης  Γεώργιος                              Γεωργούσης Ιωάννης

Συνταξιοδοτήσεις



ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
 της αιρετού του ΠΥΣΔΕ  Ν.ΚΙΛΚΙΣ  ΜΑΤΣΑΚΙΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Email:matsakidou2@gmail.com
6938824254
 Εκπροσώπου των ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ (ΣΥΝΕΚ)
Παραιτήσεις εκπαιδευτικών και συνταξιοδοτήσεις
 Ημερομηνίες υποβολής αίτησης και ανάκλησης παραίτησης. Χρόνος υποβολής παραίτησης
Όσον αφορά το χρόνο υποβολής παραίτησης σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις οι αιτήσεις παραίτησης των εκπαιδευτικών υποβάλλονται από τις 21 μέχρι και τις 30 Απριλίου. Όσες αιτήσεις υποβάλλονται από την 1η Ιουνίου καθώς και κατά τη διάρκεια του ερχόμενου διδακτικού έτους, γίνονται αποδεκτές ύστερα από πρόταση του ΚΥΣΔΕ με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, για εξαιρετικούς λόγους όπως βαριές και δυσίατες ασθένειες ή για ιδιαίτερα σοβαρούς οικογενειακούς λόγους.
Παραίτηση με τη λήξη του διδακτικού έτους
Αν ο εκπαιδευτικός υποβάλει στο διάστημα 21 με 30 Απριλίου αίτηση παραίτησης θεωρείται ότι έχει γίνει αποδεκτή και η υπαλληλική σχέση λύεται αυτοδικαίως με το τέλος του διδακτικού έτους, εφόσον ο εκπαιδευτικός δεν ανακαλέσει με δήλωσή του εντός ενός μήνα που δικαιούται την αίτηση παραίτησης που έχει υποβάλει.

21-4-2015
20-5-2015
22-4-2015
21-5-2015
23-4-2015
22-5-2015
24-4-2015
25-5-2015
27-4-2015
26-5-2015
28-4-2015
27-5-2015
29-4-2015
28-5-2015

Παράσταση του ΔΣ της ΕΛΜΕ στη ΔΔΕ



Θέμα: «Ανακοίνωση για την παράσταση διαμαρτυρίας του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Κιλκίς στη Δ.Δ.Ε. Κιλκίς για τη μη καταβολή δεδουλευμένων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2014»

Συνάδερφοι και συναδέρφισσες,

Ως Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Κιλκίς, την Πέμπτη 19/03/2015, προχωρήσαμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ.Δ.Ε. Κιλκίς για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων στους εμπλεκόμενους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2014 (επιτηρητές, προέδρους και μέλη επιτροπών) από δύο (02) εξεταστικά κέντρα (Πολυκάστρου και Ειδικό Κιλκίς).
Ο αναπληρωτής Δ/ντής Δ.Ε. κ. Ιωακειμίδης και ο υπεύθυνος του τμήματος οικονομικών θεμάτων κ. Κωφίδης ενημέρωσαν το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. για τις ενέργειες που έχουν γίνει από την πλευρά της Δ.Δ.Ε. Κιλκίς για την πληρωμή των δεδουλευμένων. Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, με το υπ. αριθμ. Φ14.1/2298/14-3-2014 έγγραφο της Διεύθυνσης ζητήθηκε από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας το ποσό των 32.000,00€, αλλά πιστώθηκε ποσό μόλις 20.000,00€.
Η επόμενη έγγραφη κίνηση της Δ.Δ.Ε. Κιλκίς ήταν επτά (07) μήνες μετά, όταν με το υπ. αριθμ. Φ14.3/8156/2-10-2014 έγγραφό της ζήτησε εκ νέου από το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου να μεριμνήσει για την πίστωση του απαραίτητου ποσού, ώστε να γίνει η εξόφληση των δεδουλευμένων.

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Νέο τρόπο επιλογής διευθυντών προτείνει ο υπουργός - καθοριστικός ο ρόλος του συλλόγου



Πιλοτικά για ένα χρόνο η επιλογή των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων από τους συλλόγους διδασκόντων
            Ξενέλλης Γεώργιος  Πρόεδρος ΕΛΜΕ ν. ΚΙΛΚΙΣ

Πιλοτικά για ένα χρόνο( σχολική χρονιά 2015-16 ) η επιλογή των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων από τους συλλόγους διδασκόντων, σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών του Υπουργείου  Παιδείας.
Από την 1η Σεπτεμβρίου, όλα τα σχολεία της χώρας θα λειτουργήσουν -πιλοτικά- με διευθυντές που θα επιλέξουν, κατά πλειοψηφία, οι Σύλλογοι Διδασκόντων και δε θα δοθεί καμία παράταση. Όπως συμπληρώνει, «ο Σύλλογος Διδασκόντων του κάθε σχολείου θα συνεδριάσει και θα επιλέξει, κατά πλειοψηφία, τον εκπαιδευτικό που θεωρεί ότι διαθέτει τις ικανότητες για τη θέση του Διευθυντή» (σ.σ.: η θητεία των διευθυντών των δημόσιων σχολικών μονάδων λήγει φέτος). 
Η πρόθεση του υπουργείου Παιδείας να συμμετέχει ενεργά στην επιλογή διευθυντή ο Σύλλογος Διδασκόντων είναι μια κίνηση στη σωστή κατεύθυνση, καθώς διαχέει την ευθύνη της λειτουργίας του σχολείου σε κάθε μέλος της εκπαιδευτικής κοινότητας. Άλλωστε,  οι εκπαιδευτικοί ενός σχολείου γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα ποιος συνάδελφός τους διαθέτει τα προσόντα και την προσωπικότητα να αναλάβει τα καθήκοντα του διευθυντή.

    Δάσκαλοι και καθηγητές πρέπει να αποκτήσουμε, όπως και οι συνάδελφοί μας των ΑΕΙ-ΑΤΕΙ, καθεστώς διοικητικής αυτοτέλειας. Να διοικούνται επιτέλους η Πρωτοβάθμια και η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από αιρετά-ανακλητά όργανα, «ώστε να εξουδετερωθεί η ευθυνοφοβία των Προϊσταμένων. Ο διευθυντής του σχολείου να εκλέγεται από το σύλλογο διδασκόντων και να είναι εκτελεστικό όργανο των αποφάσεων του», διεκδικούσε ήδη από το 1977 η ενιαία τότε ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης-Κιλκίς-Χαλκιδικής στα πλαίσια του εκδημοκρατισμού της Εκπαίδευσης.

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Ψήφισμα του ΔΣ της ΕΛΜΕ ν. Κιλκίς



ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΗΡΩΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΚΟΚΑ – ΚΟΛΑ!
«Τον Οκτώβριο του 2013 η πολυεθνική ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ έβαλε λουκέτο στο εργοστάσιό της στη Θεσσαλονίκη.
Πέταξε στην ανεργία εκατοντάδες εργαζόμενους, μεταφέροντας το εργοστάσιό της στη Βουλγαρία, όπως δεκάδες άλλες επιχειρήσεις που βρήκαν εκεί φθηνότερους εργαζόμενους, αξιοποιώντας την “ελευθερία” κίνησης κεφαλαίων, στο πλαίσιο της συνθήκης του Μάαστριχτ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ δεν πάσχει από κέρδη. Σπέρνει ανεργία και δυστυχία για ακόμα μεγαλύτερα κέρδη. Ξηλώνει εργοστάσια που στήθηκαν με τον ιδρώτα εργαζομένων».
Η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ σημειώνει ότι «ο ηρωικός 17μηνος αγώνας των εργαζομένων στην ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ με αίτημα την ακύρωση όλων των απολύσεων και την επαναλειτουργία του εργοστασίου, η αντοχή και αποφασιστικότητά τους αποτελεί παράδειγμα για όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους νέους.
Αυτός ο αγώνας είναι και δικός μας αγώνας. Είναι αγώνας όλης της εργατικής τάξης, όλων των εργαζομένων». 
Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ  Κιλκίς συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων και καλεί τους συναδέλφους να ενισχύσουν οικονομικά
Η διεύθυνση και οι τραπεζικοί λογαριασμοί του σωματείου είναι:
Σωματείο  Εργατοϋπαλλήλων  ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ  3Ε  Θεσσαλονίκης
17ο  χιλ.  Θεσ/νίκης – Πολυγύρου – τηλ:  2310228980
ΤΡΑΠΕΖΑ  ΑΤΤΙΚΗΣ  IBAN: GR2201608750000000084799149
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ  ΙΒΑΝ: GR9201102110000021148008697

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ






Εδώ και εννιά μήνες από την ολοκλήρωση των πανελλαδικών εξετάσεων του 2014, δεκάδες συνάδελφοι επιτηρητές και μέλη επιτροπών παραμένουν απλήρωτοι.

Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Κιλκίς αποφάσισε ομόφωνα να προχωρήσει σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ.Δ.Ε. Κιλκίς την Πέμπτη 19/03/2015 και ώρα 13:00 για την άμεση επίλυση του προβλήματος.

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ



Μετά από την απόφαση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ με την οποία εισηγείται Γενικές Συνελεύσεις των καθηγητών καλούμαστε ως ΕΛΜΕ να αποφασίσουμε την στάση μας στο θέμα αυτό.

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ  καλεί τους συναδέλφους να παρευρεθούν στη Γενική 
Συνέλευση της ΕΛΜΕ Κιλκίς την Τετάρτη  11-03-2015 και ώρα 14.00 μ.μ 
στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς, με θέμα την συζήτηση  της 
εισήγησης της ΟΛΜΕ ως προς το πρόγραμμα κινητοποιήσεων .
     Εάν δεν συγκεντρωθεί η απαραίτητη απαρτία, η συνέλευση θα      
 επαναληφθεί την  Πέμπτη 12-3-2015 και ώρα 14.00 μ.μ 
στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς.
      
        Η τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ για τη διαμόρφωση εισήγησης, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 10/3/2015

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΚ



ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΜΕ
ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ (ΣΥΝΕΚ)
5/3/2015
Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο, οι εκπαιδευτικοί και ευρύτερα κοινωνικά στρώματα, αντιστάθηκαν αποφασιστικά απέναντι στις πολιτικές της ακραίας λιτότητας, που εφαρμόστηκαν τα τελευταία χρόνια. Ο ανυποχώρητος αγώνας των εργαζομένων συνέβαλε αποφασιστικά στην απονομιμοποίηση των πολιτικών που οδήγησαν στην εξάπλωση της φτώχειας, της ανεργίας, στην ένταση του αυταρχισμού και στην κατάργηση δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.
·         Οι εκλογές της 25/1 δημιούργησαν στη χώρα μια νέα κατάσταση. Οι εργαζόμενοι άρχισαν να βλέπουν στην πράξη τις δυνατότητες για μια άλλη πορεία της χώρας, σταματώντας τις πολιτικές λιτότητας και της καταπάτησης βασικών εργασιακών δικαιωμάτων.